handenenvoetenwerk.punt.nl
Laatste artikelen
Ook deze week zaten er weer siggy's bij de post:
 
Peggy, Lous, Nelly en Femija bedankt!
Lees meer...   (2 reacties)
Er wordt hier flink gebouwd. Inmiddels zijn er 15 huisjes klaar:
 
Lees meer...   (4 reacties)
De siggy's van de afgelopen weken:
 
Ik zie dat het met het photoshoppen niet helemaal goed is gegaan... Haastige spoed....
Lees meer...   (1 reactie)
De sampler die we maken op de quiltcursus vordert gestaag. Inmiddels heb ik alle blokken klaar en is het tijd om de sashings ertussen te maken. Ik heb alle blokken op de blauwe ondergrond gelegd:
 
 
Ik wilde er cornerstones tussen doen, dus blokjes geknipt en die er bij tussen:
 
 
En nu weet ik het niet meer.... Zal het niet te druk worden met de blokjes? Of is het juist een mooie onderbreking?
Wat vinden jullie!
Lees meer...   (2 reacties)
In december was het leuk om post te krijgen: allemaal kaarten met kerst- en nieuwjaarswensen. Af en toe kwam er ook een siggy, maar nu in het nieuwe jaar heeft de postbode ook alweer een paar nieuwe siggy's gebracht. Wil, Christel, Jeanneke en Vronie bedankt!
 

Lees meer...
Direct in het nieuwe jaar (of eigenlijk al stiekem in het oude jaar) begonnen met de bouw van mijn dorp. Het is een heel gefriemel met al die kleine stukjes, maar wel erg leuk om te doen. Ik maak ze met de hand. De tussenbiesjes en hoekjes maak ik er gelijk aan, zodat ik ze er op het laatst niet allemaal nog aan moet zetten.
 
 
Dit is het eerste huisje
 
 
En dit is het eerste straatje. Huisje nummer 5 is ook bijna klaar.
 
Af en toe zal ik hier wat over de vorderingen op de bouwplaats vertellen, dus niet van elk huisje. Daarvoor kun je wel in het fotoalbum kijken.
 
Lees meer...   (2 reacties)
Op de valreep nog een loopoverzicht van het afgelopen jaar:
 
Totaal aantal hardloopkilometers:     925 km (meer dan vorig jaar, maar minder dan de jaren daarvoor)
Aantal gelopen wedstrijden:             14 (in afstand variërend van 5 tot 21,1 km)
Aantal wedstrijdkilometers:              162,7 km (één keer liep ik een persoonlijk record: op de Zevenheuvelenloop)
 
En dan de harloopplannen voor 2012: Ik hoop weer minimaal 3 keer in de week te kunnen lopen. Ook wil ik weer wedstrijden lopen, zoals de Koninginneloop en Otterberg-Blinkerdloop van onze eigen loopgroep Beilen. Voor de Cascaderun in Hoogeveen heb ik me alweer ingeschreven en in mei ga ik in Zwiggelte weer meedoen aan de Midden-Drentheloop. Of dit dan de 10,6 of de 21,1 gaat worden weet ik nog niet. De maand erop ga ik eens weer naar de Ardennen voor de halve marathon in La Roche. Diever staat ook op mijn agenda, in maart en/of in juli.
Verder zullen er nog wel een paar kleinere loopjes tussendoor komen.
 
Bij deze wil ik iedereen een sportief, blessurevrij en natuurlijk ook een creatief 2012 wensen.
 
Lees meer...   (2 reacties)

Het was even aanpoten, maar het is gelukt om de cadeautjes op tijd af te krijgen.... Onze zoon is pas samen gaan wonen met z'n vriendin. Het leek me leuk om ze iets zelfgemaakts te geven, maar wat? Rondsnuffelend op het wereldwijde web kwam ik ergens (???) leuke placemats tegen. Dat was het! Gelijk gezocht tussen mijn lapjes. Het moest natuurlijk wel bij hun passen, dus bestelde ik hier nog wat stofjes erbij. Er werden de afgelopen paar weken flink wat steekjes gemaakt en zaterdagochtend waren ze klaar en ze zijn er blij mee:

Lees meer...   (2 reacties)
Vanmiddag kwamen we terug van een heerlijk weekendje Ameland. De reden dat we de Waddenzee overgestoken waren, was deze loop:

In december 2005 was ik nog een beginnende loper en liep ik hier mijn eerste 10 km. Inmiddels heel wat kilometers verder, leek het me leuk om hier nog eens te lopen en dan de halve marathon. We besloten er een Amelandweekend van te maken.
Vrijdag om half 4 gingen we met de boot. Het was inmiddels donker toen we aankwamen in ons appartement.
 
Zaterdagochtend zijn we even aan het strand geweest en werden we zo'n beetje gezandstraald... Maar ondanks dat was de zee prachtig:
 
 
's Middags om kwart voor 2 was de start van de 21,1 km. We liepen eerst vlak voor "ons" huisje langs en gingen toen het bos in. In het bos zaten een paar klimmetjes en het was hier en daar wat glibberig. Na 3 km kwamen we op het strand. Er stond nog steeds veel wind, waar we hier ons voordeel mee konden doen, want we werden zo vooruit geduwd. Het strand was goed te lopen en het ging prima. Een oud-trainer van onze loopgroep kwam me achterop en even later zag ik kerstman-haas Ronald (zie hieronder) een eiindje voor me lopen.

Het duin op werd het zwaarder. Ik begon mijn rechterbeen wat te voelen... helaas... De 10 km ging nog in 57 min., maar daarna ging het toch wat minder snel. Dwars het eiland over ging het nog, maar onderlangs de dijk kwam de wind (met regen en hagel - au, au-) recht van voor. Eenmaal in Buren kon ik nog even weer wat sneller. Het publiek moedigde ons daar goed aan, wat altijd weer helpt.
Mijn eindtijd was 2:04:19.
 
Gistermiddag zijn we naar het Natuurcentrum Ameland geweest. Dit was echt de moeite waard! Er zit o.a. een toren bij, van waaraf je het hele eiland kunt overzien:
 
(Zaterdag liepen we hier tussen het water door)
 
Daarna weer naar het strand en even op de foto met het bord. Hier kwamen we onverwacht nog een bekende tegen: R. (Zij kwam er net aanlopen toen ik bij het bord poseerde - met rode jas). Zij had ook de halve gelopen in een hele goede tijd!
 
 
Gisteravond hebben we heerlijk gegeten bij de Hekseketel.
En ook vanochtend voordat we met de boot gingen nog weer naar het strand. We zijn lekker uitgewaaid en voorzien van een gezonde portie vitamine D.
 
 
 
 
 
En we zijn nog even bij de vuurtoren geweest.
 
 
Nu zit het er weer op en kunnen we terugkijken op een heerlijk weekend.
Lees meer...   (3 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl