handenenvoetenwerk.punt.nl
Loop/fiets/proef
Een nieuw initiatief van de Loopgroep in Westerbork: loop/fiets/proef. De naam zegt het al: lopen, fietsen en proeven. Er kon gekozen worden uit 2 afstanden: de hele of de halve marathon. Dit dan in tweetallen. De één fietst, de ander loopt en dit kun je onderweg zo vaak wisselen als je wilt.
Lysbeth en ik waren op tijd in Westerbork, waar we al een krentenbroodje konden eten en ons startnummer en onze shirts konden halen.
De start was bij het Derkshoes voor de deur. De burgemeester verrichtte samen met Renate Groenewold de start. De hele marathonlopers waren al een uur eerder vertrokken.
 
 
Na ruim 4 km was in Orvelte de eerste "proef"stop al. We kregen hier pannenkoeken. Heerlijk! Inmiddels hadden Lysbeth en ik gewisseld: ik was begonnen met lopen, nu mocht ik even fietsen. Een klein eindje verder kwamen we bij een kippenboerderij. We konden even een kijkje "in de keuken" van het bedrijf kijken en werden hier getrakteerd op een gevuld ei.
En zo ging het onderweg steeds. Lopen, even fietsen en overal allerlei lekkers proeven: broodjes gezond, toast met makreel, blokjes kaas, jus d'orange met knieperties, een bakje met aardbeien en frambozen en ik ben vast nog wat vergeten.
 
 
 
Het weer werkte natuurlijk ook goed mee, waardoor het nog leuker werd.We kwamen over paadjes waar we het bestaan niet van wisten, terwijl het toch aardig dicht in de buurt is.
Terug in Westerbork konden we nog een warm bad nemen, maar dat hebben we toch maar niet gedaan. Wel hebben we lootjes gekocht om een mooi schilderij van Erik Zwezerijnen te kunnen winnen.
 

We hebben genoten. Een dikke pluim voor de organisatie!
 

Reacties

janny op 16-09-2012 18:27
Dat ziet er goed uit Gea. Jullie hebben het vast gezellig gehad.
op 18-09-2012 19:11
Hallo Gea, Wat leuk om te lezen dat je een eigen site hebt. En dat je afgelopen zondag hebt genoten. Misschien leuk om te lezen over zondag:www.boerderij/pluimveehouderij.nl Groetjes, Hanneke
Gea op 18-09-2012 20:03
@ Hanneke: Leuk stukje en mooie reclame voor jullie bedrijf.Komt het ook in het blad "Boerderij"?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl