handenenvoetenwerk.punt.nl
De top is af!
In september zijn we met de beginnersquiltgroep verder gegaan. De meesten wilden een sampler maken, waarvoor we patronen kregen van 24 verschillende blokken. Sommigen maken een quilt met 9 blokken, anderen met 12, de één voor op de bank, de ander voor op het bed en nog weer anderen voor aan de muur. Mijn sampler wordt voor op de bank.
Inmiddels zitten alle blokken aan elkaar met sashings en hoekblokjes er tussen en 3 banen er omheen. De naden aan de achterkant heb ik smaller geknipt en de lap voor de achterkant ligt ook klaar. Nu nog de tussenvulling knippen en de top nog goed strijken en dan kan ik beginnen met sandwichen en dan quilten. Dit wordt mijn eerste grote quilt.
 
Tussendoor maak ik af en toe een huisje. Ik doe niet iedere dag een huisje. Ik maak ze met de hand (net als a het andere quiltwerk, dat ik tot nu toe gemaakt heb). Erg leuk om te doen, maar het kost best veel tijd. Ik heb nu 19 huisjes af. Dit zijn de laatste 4 huisjes die ik gemaakt heb:
 
 
Vandaag kwam er ook weer een leuk pakketje met de post. Ik had een jelly roll besteld bij Atelier Hartendief. Ik vind de stofjes erg mooi. Het zijn echt mijn kleurtjes. Waarschijnlijk zie je binnenkort wel huisjes van deze lapjes.
 
 
 

Reacties

op 07-02-2012 20:42
Mooi, de top van je sampler. Het zijn mooie blokken. Toch gekozen voor de blokjes er tussen zie ik.
Hoe ga je hem quilten? Die keuze vind ik vaak ook lastig te maken hoor. En je nieuwe lapjes zijn prachtig. Daar kun je zeker iets leuks mee doen. Haast zonde om ze te verknippen voor je huisjes?
Gea op 07-02-2012 20:47
@???: Ik ga delen van sommige lapjes gebruiken voor mijn huisjes. Niet alles en niet van allemaal.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl