handenenvoetenwerk.punt.nl
Huisjes bouwen
Vanmorgen kwam de mail binnen van Jeanneke. Zij had een leuk huisjesquilt, maar wilde daarvan een grotere versie maken in 2012 met 366 huisjes (elke dag één). Het leek haar nog leuker als ook andere mensen dat zouden gaan doen. Ze deed een oproepje op haar weblog en binnen de kortste keren kwamen de aanmeldingen binnenstromen. Inmiddels hebben meer dan 1000 mensen van over de hele wereld zich aangemeld. Vannacht heeft Jeanneke de "bouwtekeningen" met beschrijving naar al deze deelnemers toe gemaild. Tot 1 januari mogen we alleen over de stofjes vertellen die we willen gebruiken en de malletjes maken. Natuurlijk kunnen er alvast lapjes geknipt of gesneden worden. Vanaf nieuwjaarsdag is op heel veel blogs te lezen hoe het staat met de "bouw" van dit project.
Het uitkiezen van de stofjes is al een klus op zich. Omdat ik nog niet zo lang quilt heb ik nog geen grote voorraad aan "afvalstukjes". Gelukkig heb ik ook nog nieuwe lapjes liggen, waar ik mee kan beginnen. Het gaan vrolijkgekleurde huisjes worden.
Elke dag een huisje zal moeilijk worden. Ik heb dagen genoeg dat ik geen naald en draad in handen krijg, maar dan moet ik op andere dagen mijn handen maar extra uit de mouwen steken. En het hoeven ook geen 366 huisjes te worden. Iedereen is vrij om er een eigen draai aan te geven.
Ik ben benieuwd naar de duizend-en-één resultaten!
Wil je je ook nog aanmelden dan kan dat bij Jeanneke. Op haar blog staan links ook de patronen in maar liefst 4 talen!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl