handenenvoetenwerk.punt.nl
Adventurerun Ameland
Vanmiddag kwamen we terug van een heerlijk weekendje Ameland. De reden dat we de Waddenzee overgestoken waren, was deze loop:

In december 2005 was ik nog een beginnende loper en liep ik hier mijn eerste 10 km. Inmiddels heel wat kilometers verder, leek het me leuk om hier nog eens te lopen en dan de halve marathon. We besloten er een Amelandweekend van te maken.
Vrijdag om half 4 gingen we met de boot. Het was inmiddels donker toen we aankwamen in ons appartement.
 
Zaterdagochtend zijn we even aan het strand geweest en werden we zo'n beetje gezandstraald... Maar ondanks dat was de zee prachtig:
 
 
's Middags om kwart voor 2 was de start van de 21,1 km. We liepen eerst vlak voor "ons" huisje langs en gingen toen het bos in. In het bos zaten een paar klimmetjes en het was hier en daar wat glibberig. Na 3 km kwamen we op het strand. Er stond nog steeds veel wind, waar we hier ons voordeel mee konden doen, want we werden zo vooruit geduwd. Het strand was goed te lopen en het ging prima. Een oud-trainer van onze loopgroep kwam me achterop en even later zag ik kerstman-haas Ronald (zie hieronder) een eiindje voor me lopen.

Het duin op werd het zwaarder. Ik begon mijn rechterbeen wat te voelen... helaas... De 10 km ging nog in 57 min., maar daarna ging het toch wat minder snel. Dwars het eiland over ging het nog, maar onderlangs de dijk kwam de wind (met regen en hagel - au, au-) recht van voor. Eenmaal in Buren kon ik nog even weer wat sneller. Het publiek moedigde ons daar goed aan, wat altijd weer helpt.
Mijn eindtijd was 2:04:19.
 
Gistermiddag zijn we naar het Natuurcentrum Ameland geweest. Dit was echt de moeite waard! Er zit o.a. een toren bij, van waaraf je het hele eiland kunt overzien:
 
(Zaterdag liepen we hier tussen het water door)
 
Daarna weer naar het strand en even op de foto met het bord. Hier kwamen we onverwacht nog een bekende tegen: R. (Zij kwam er net aanlopen toen ik bij het bord poseerde - met rode jas). Zij had ook de halve gelopen in een hele goede tijd!
 
 
Gisteravond hebben we heerlijk gegeten bij de Hekseketel.
En ook vanochtend voordat we met de boot gingen nog weer naar het strand. We zijn lekker uitgewaaid en voorzien van een gezonde portie vitamine D.
 
 
 
 
 
En we zijn nog even bij de vuurtoren geweest.
 
 
Nu zit het er weer op en kunnen we terugkijken op een heerlijk weekend.

Reacties

Klazien op 20-12-2011 14:12
Wat goed, gefeliciteerd !
janny op 20-12-2011 15:24
Dat was een pittig tochtje zo te lezen. Maar je hebt een goede tijd neergezet. Hopelijk is je been snel weer beter. En dan moeten we volgend jaar toch echt weer eens samen lopen, want dat is al een hele tijd geleden! Goede feestdagen en een gezond en sportief 2012.
RunningRonald op 20-12-2011 23:00
Het was weer superleuk op Ameland! Je zat idd niet zo ver achter mijn konijntjes :)Nette tijd gelopen hoor!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl