handenenvoetenwerk.punt.nl
PR op de Zevenheuvelenloop
Na 4 jaar eens weer meegedaan met de Zevenheuvelenloop. Ik kon met een paar mensen van de loopgroep meerijden, zodat ik niet met de trein hoefde. De vorige keer voelde ik me niet lekker na het lopen en moest doen een heel eind staan op de terugweg in een overvolle trein. We reden richting het zuiden. Hier in Drenthe was het zonnig, maar al snel was het mistig. De zon deed dappere pogingen om er door te komen, maar de mist deed ook z'n best...
Om even voor 12 waren we in Nijmegen, waar ik mijn startnummer nog op moest halen. Ik had het overgenomen van iemand anders en wilde graag een startnummer met mijn eigen naam. Daarna naar de parkeergarage om om te kleden. Van 13.00 tot 13.40 was het roze startvak (waarin wij moesten starten) open. Vlak voor we het startvak ingingen wilden we nog gebruik maken van een dixie: dit lukte nog, maar we moesten er lang voor in de rij staan. het was wel 13.40 toen we het startvak ingingen. Het voordeel was, dat we meteen door konden lopen en even later de startstreep passeerden. Inmiddels liet de zon zich hier ook goed zien (toch gewonnen van de mist!)
Daar begon deze geweldige loop. De eerste vrouwen kwamen we tegen, die hadden de 15 km er al bijna opzitten. Vanaf het begin heb ik genoten! Wel heb ik veel moeten slalommen, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor de eerste heuvel kwamen we al weer lopers tegen, die het hadden opgegeven... Jammer, zij hebben echt wat gemist.
Elke keer verbaasde ik me over de kilometerbordjes... Hè, alweer een kilometer (en ja, dit elke kilometer!).
Het allermooiste aan deze loop vind ik die momenten, dat je bovenaan een heuvel bent en je het lint van hardlopers voor je ziet, eerst naar beneden en verderop de volgende heuvel op en dat met prachtige herfstkleuren als decor! (gelukkig was het de hele loop helder weer)
Voor ik het wist was ik in Berg en Dal en ging het bijna alleen nog maar naar beneden. Toen ik daar op mijn horloge keek, zag ik dat het een PR zou kunnen worden... En met de finish in zicht kon ik nog meer versnellen en kon ik nog heel veel mensen inhalen... heerlijk! Het werd een PR (bijna een minuut van mijn tijd af!) 1:22:39!
Even doorlopen voor een flesje drinken en de medaille en uitkijken naar de anderen. H. was al binnen. Ik wilde nog wachten op C. en P., maar het werd inmiddels weer mistig en algauw kreeg ik het koud. Omkleden was toen de beste optie. C. en P. hebben ook goed gelopen en hebben ook enorm genoten.
En daarna weer naar de auto en naar huis. Het was erg mistig en we hebben nog een tijdje in de file gestaan, maar we hadden lekker gelopen en dat is het belangrijkste! En die PR is een leuk verjaardagscadeautje voor mezelf (morgen word ik 45)

Reacties

Klazien op 20-11-2011 21:57
Goed gedaan hoor! Lekker gevoel he! Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst !
op 21-11-2011 09:00
Ha Gea,
 
goed gelopen zie ik en nog wel een PR. Gefeliciteerd met je verjaardag. De kaart is onderweg, zul je vandaag wel krijgen.
janny op 21-11-2011 09:01
vorige berichtje dus van mij.
Janny op 27-11-2011 23:54
Och dat is ook toevallig....vorig jaar deed onze zoon Koen ook mee met deze loop. Dit jaar was dat niet mogelijk door huiselijke omstandigheden.....!
Wij, mijn man en ik, kennen Groesbeek heel goed, door de vakantie....! Prachtige omgeving daar. We hebben het Pieterpad gelopen en dat is héél iets anders, dan wat jij doet. Prima prestatie meid !!
 
groet, Janny

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl