handenenvoetenwerk.punt.nl
Lemelerbergloop
Na 5 jaar weer eens de Lemelerbergloop gelopen.
De start van de 5,3 km was om 13.30. We (mijn schoonzus en ik) waren ruim op tijd aanwezig. Eerst 2 paar nieuwe hardloopsokken gehaald bij de stand van Run2day Hoogeveen. Daar ook even een praatje gemaakt met de eigenaars van de winkel over o.a. de halve marathon in La Roche in de Ardennen. Ik ben 2 keer meegeweest met een de Run2day groep en dat was erg gezellig en die halve marathon is een echte uitdaging met zeer steile hellingen. Ik zit er sterk over te denken om komend jaar weer met hun mee te gaan...
In het restaurant op de Lemelerberg sloten we ons aan bij de rij "startnummerhalers". Iedereen had zich van tevoren ingeschreven en kon naast het startnummer ook een heerlijk krentenbrood in ontvangst nemen. Voordat we ons daaraan tegoed konden doen, moest er nog gelopen worden.
 
In het begin was het nog erg vol op het parcours. We moesten goed opletten waar we liepen. Zo zat er opeens een "gat" middenin het pad en er waren erg veel boomwortels (bergop!). In de eerste (kleine) ronde ontstond er een opstopping op het boomwortelpad, waardoor er gewandeld moest worden. In de tweede (grotere) ronde had ik daar wel meer ruimte, maar minder energie, waardoor ik ook even gewandeld heb. Er zitten weinig vlakke stukken in het parcours. Omhoog ging het af en toe heel steil, maar ook naar beneden was het soms steil, dat was flink oppassen, dat je jezelf niet voorbij liep...
 
Ik was achteraan gestart, maar in de tweede ronde heb ik heel veel mensen ingehaald. Het geeft zo'n goed gevoel als je naar mensen toe kunt lopen om ze dan in te halen... Mijn eindtijd: 31:42. Even later kwam ook mijn schoonzus over de streep. Ook zij heeft goed gelopen.

Reacties

janny op 05-11-2011 19:35
Zo, Gea, je hebt weer goed je best gedaan. Een goede training voor de komende wedstrijd en voor evt. toch weer naar La Roche. Ik houd het bij zaterdag de AAC '61 trimloop.
Klazien op 06-11-2011 22:01
Mooie tijd, we lopen ongeveer het zelfde tempo, ik had vonmorgen een trainingsrondje van 5,11 km in32.00 min.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl